Vertaal deze pagina naar:

VOORGESCHIEDENIS


Wat er aan vooraf ging aan voor het maken van deze website.


Medio 2014/2015 had ik (de maker van deze website) de eerste ontmoeting met de man die de eerste website van Free Life World in het leven riep, die ik voor hem maakte.

En toen kwam van het één het ander en werden er interessante en mooie plannen uitgewerkt voor de eerste zelfvoorzienende woongemeenschap in Europa (testpilot) en de aandacht gevestigd op humanitaire projecten voor de bevolking in Nederland, Europa en de rest van de wereld.

Zodra het de tijd is zal hier meer info over naar buiten komen.


Eerste zelfvoorzienende woongemeenschap

De eerste zelfvoorzienende woongemeenschap van Free Life World voor Europa werd enkele jaren geleden als humanitair project ingediend.

Het is nu wachten op de vrijgave van de GESARA fondsen.

De situering en opbouw van ons eerste zelfvoorzienende woongemeenschap is afhankelijk van de grootte van het stuk grond, de ligging, het klimaat en de toekomstige bewoners ervan.

In alle toekomstige zelfvoorzienende woongemeenschappen zullen dezelfde noodzakelijke basisvoorzieningen komen, zoals het zelf opwekken van stroom, een eigen schoon water voorziening en een water recyclingssysteem.

Klik op de onderstaande button voor meer info.


WAT IS EEN ECODORP?


Wat kunnen we daaronder verstaan?


Ik heb even gegoogled en kwam toen de volgende omschrijving tegen:

Een ecodorp is een burgerinitiatief van een gemeenschap die bewust ontworpen is door gezamenlijke participatieve processen in alle vier de dimensies van duurzaamheid (sociaal, ecologisch, economisch en cultuur), met als doel de sociale en natuurlijke omgeving te regenereren.

Deze definitie komt van het Global Ecovillage Network, waar GEN-NL deel van uitmaakt.

Een ecodorp bestaat minimaal uit 8 volwassenen, maar er zijn ecodorpen van enkele honderden bewoners. Elk ecodorp heeft een proces voor het toelaten van nieuwe bewoners. Besluiten worden gezamenlijk genomen, waarbij ieder erkend en gehoord wordt.

Omdat elk ecodorp ontworpen wordt door de mensen die er leven, volgens hun eigen visie, omgeving, cultuur en interesse, zijn er geen twee ecodorpen gelijk.

Ecodorpen kennen een ontwikkelingsgeschiedenis: pioniers nemen initiatief, anderen sluiten zich aan. Er komt een kerngroep die een visie formuleert en plannen maakt. Belangstellenden sluiten zich aan, nieuwe leden komen en gaan.

Gezonde gemeenschappen staan open voor nieuwe leden en weten tegelijkertijd hun dromen en idealen stevig te verankeren.

Bron: https://ecodorpennetwerk.nl/Hoofd website Free Life World


https://freelife.world/nl/


Free Life World biedt ondersteuning bij humane burger initiatieven. Hierbij neemt de bevolking zelf het initiatief om de transitie (overgang) naar een betere toekomst beter en sneller te laten verlopen.

Het "mens zijn" staat voorop. Daarom willen we mensen de gelegenheid geven zich aan te melden en plannen in te dienen om de lokale en nationale werkgelegenheid in de middenstand ten dienste van de bevolking weer te herstellen.

Heeft U iets wat u na aan het hart ligt? Waar U ondersteuning bij nodig hebt? Of een plan waardoor wij de wereld weer een beetje meer leefbaarder kunnen maken met en voor elkaar?

Maak dan Uw plan of project kenbaar aan ons team en wij zullen U verdere tips geven.