Vertaal deze pagina naar:

70 HANDIGE TIPS OM TE OVERLEVEN IN MOEILIJKE TIJDEN IN EEN BOEK

12.03.2023

70 ingenieuze tips

70 ingenieuze tips die je kunnen helpen je eigen gezin te beschermen in tijden van economische crisis, langdurige black-outs, rellen, hyperinflatie, orkanen, staat van beleg of andere onvoorziene gebeurtenissen die op ons pad kunnen komen.

Michael Major

De schrijver van het boek, Michael Major, schrijft het volgende:

Hallo, mijn naam is Michael Major en ik ben de hoofdauteur van het boek No Grid Survival Projects. Ik wil een paar dingen over mijn leven met je delen, om je te helpen een beter begrip te krijgen van wie ik ben en hoe mijn unieke kennis en expertise je kunnen helpen om beter voorbereid te zijn op elke crisis, vooral op een EMP of iets anders dat de uitval.

Zolang ik me kan herinneren ben ik altijd gepassioneerd geweest door twee dingen: projecten bouwen en anderen helpen.


Nadat ik in 1998 bij de strijdkrachten kwam, bood ik me vrijwillig aan om in 2000 overzee naar Bosnië te gaan als NAVO-vredeshandhaver en kam ik erachter hoeveel onschuldige mensen er uiteindelijk onder lijden. Ik was helemaal toegewijd aan het leger en had vaste plannen om over te stappen naar de reguliere strijdkrachten en er een levenslange carrière van te maken.

Toen, zoals het verhaal gaat, veranderde alles. Ik ontmoette een speciaal meisje, werd verliefd en raakte volledig aan haar toegewijd. Mijn pad was met haar aan mijn zijde, dus het was tijd om mijn uniform op te hangen.


Wat ik me lang geleden realiseerde, is dat onze samenleving niet meer is voorbereid op moeilijke tijden. We zijn erg "zacht" geworden in onze wereld van overvloed, waar alles vaak slechts een klik verwijderd is.

En hoewel we maar een paar generaties verwijderd zijn van onze grootouders, zijn we een wereld verwijderd van hen in termen van overlevingsvaardigheden en eigenlijk weten hoe we dingen moeten doen en bouwen om in onze basisbehoeften te voorzien. Ik geloof dat het tijd is om dat te veranderen. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als familieman zal ik me nooit op mijn gemak voelen om het lot van mijn vrouw en kinderen in de handen van anderen te leggen.

Onze belangrijkste basisbehoeften

Een van mijn grootste zorgen was om alleen projecten te implementeren die niet zouden worden beïnvloed of die bestand zouden zijn tegen de effecten van een elektromagnetische puls (EMP), wat een van de engste dingen is die kunnen gebeuren in onze wereld die verslaafd is aan technologie.

De directe beloning van het beheersen van deze projecten is dat ze je onafhankelijk en zelfvoorzienend maken. U wilt van niemand afhankelijk zijn voor uw basisbehoeften!


Het is financieel alleen maar logisch om te beginnen met het produceren van een deel van de spullen die je thuis nodig hebt in plaats van andere mensen rijk te maken. Het geld dat u elke maand bespaart, wordt in de loop van de tijd opgeteld, dus deze projecten zullen zichzelf terugbetalen en u daarna een gestage winst opleveren.

Ik koos ervoor om al deze projecten in een fysiek boek op te slaan, zodat je er nog steeds toegang toe hebt in een black-out of na een EMP. Maar ik heb voor elk project ook video's gemaakt die je laten zien hoe ik het deed, en het enige wat je hoeft te doen is mij stap voor stap van begin tot eind te volgen, ongeacht of je ervoor kiest om het boek of de video's te gebruiken. Je krijgt ze sowieso allebei.


Al mijn instructies en schetsen zijn uiterst nauwkeurig, zonder iets weg te laten, zodat iedereen ze gemakkelijk kan nabouwen, niet zoals die instructies wanneer je sommige stappen zelf moet raden. Binnenin vind je onderweg ook foto's, met materialen die nodig zijn en waar je ze goedkoop kunt krijgen, evenals links waar je exact dezelfde materialen kunt bestellen die ik heb gebruikt. Op deze manier is er geen ruimte voor fouten omdat we dezelfde dingen gebruiken.

Voor elk project vindt u aan het begin de materiaalkosten, de moeilijkheidsgraad en de tijd die nodig is om het te voltooien. Op die manier heb je vanaf het begin alle informatie die je nodig hebt en kun je altijd vooruit plannen.


Alle projecten die ik je ga laten zien, zijn extreem goedkoop om te maken. In feite zijn deze projecten het beste voor mensen die niet veel hebben en geld willen besparen, in plaats van voor de rijken die zich niets aantrekken van hun maandelijkse rekeningen.

Ze hebben niet veel tijd nodig om te bouwen. Ik heb een fulltime baan en heb een gezin waar ik tijd mee doorbreng, dus je kunt deze projecten ook in je vrije tijd maken.


Het maakt niet uit of je een vrouw of een man bent, jong of oud; het is nooit te laat of te vroeg om meer zelfvoorzienend te worden, beter voorbereid te zijn en/of veel geld te kunnen besparen.

Binnenin het boek vind je ook foto's, met materialen die nodig zijn en waar je ze goedkoop kunt krijgen, evenals links waar je exact dezelfde materialen kunt bestellen die zijn gebruikt. Op deze manier is er geen ruimte voor fouten omdat we dezelfde dingen gebruiken.

Uitgelichte tips

Doe je voordeel er vast mee of onthoud deze tips in je achterhoofd!

Het waterfilter met 3 emmers

Je bouwt dit waterfilter in minder dan 30 minuten door drie lege emmers op elkaar te stapelen. De ironie in de nasleep van Katrina was dat zelfs als mensen omringd waren door water zover het oog reikte, velen bijna dood waren uitgedroogd omdat dat water vies en onveilig was.

DIY-windturbine van geborgen motoren

Je zult ook ontdekken hoe je je eigen windturbine kunt maken en elke dag gratis kunt profiteren met een Ametek DC-motor of, nog beter, geborgen motoren van elektrische fietsen en Segways, loopbandmotoren of ventilatormotoren van automotoren.

Het krachtigste overlevingsvoedsel dat je thuis kunt maken

(20+ jaar houdbaar)

Je zult ook ontdekken hoe je een van de krachtigste overlevingsvoedingsmiddelen kunt maken die de mens kent. Pemmican is uitgevonden door de inheemse bevolking van Noord-Amerika om vlees zonder koeling te bewaren. Het is een zeer energierijk voedsel gemaakt van gemalen vlees, gesmolten vet en bosbessen.

Slechts een half pond Pemmican geeft je lichaam bijna 2.000 calorieën.

Het verborgen voedsel groeiende hek

Met dit eenvoudige project verander je een inactieve schutting in een verborgen maar mooie tuin. Je kunt het maken van houten plantenbakken of zelfs afgedankte pallets. Zelfs mensen die langskomen en over het hek kijken, zien het niet.

GRATIS warm stromend water (verwarming)

Ik zal je ook laten zien hoe je een eenvoudige boiler kunt maken die je elke keer dat je je fornuis gebruikt GRATIS warm water geeft. Deze verwarmingsspiraal, zoals ik het noem, kan in minder dan een uur worden gemaakt en aan elke houtkachel worden toegevoegd om je levenslang warm water te geven. Als je ervoor kiest om hem aan te sluiten op de off-grid douche, heb je een off-grid douche met warm water.

De douche zonder rooster

U kunt de gerecycleerde off-grid douche maken met behulp van gebarsten of beschadigde IBC's die niet meer gebruikt kunnen worden of twee houten pallets en een plastic plaat.

Dus ook als er geen stromend water meer is, kunt u toch douchen terwijl uw buren emmers water over hun hoofd gieten.

Hoe maak je een schaalbare, zelfvoorzienende kas

Ik ga je ook laten zien hoe je een goedkope maar veerkrachtige, zelfvoorzienende kas kunt bouwen om extra voedsel te verbouwen en je warme, liefhebbende planten te beschermen als de buitentemperaturen kelderen. Het verzorgen van uw kasplanten kan buitengewoon lonend zijn, maar in een crisis wordt het een noodzaak.

Hoe maak je water uit dunne lucht

Stel je voor dat je nog steeds deze eindeloze bron van drinkwater hebt, zelfs als de kraan droogvalt of als elektrische pompen stoppen met werken na een EMP of bij een stroomstoring.
Dit kleine condensatieapparaat werkt vooral goed in de zomer. Hoe warmer het weer buiten, hoe meer waterdamp er in de lucht aanwezig is zodat uw apparaat kan condenseren tot zuiver water.

Easy Harvest verhoogde bedden (met hoepelhuis en ongediertebescherming)

Ik ga je ook laten zien hoe je de gemakkelijk te oogsten verhoogde bedden met een hoepelhuis aan je tuin kunt toevoegen. Je planten zullen je bedanken voor het beschermen tegen ongedierte en slecht weer door sneller en groter te groeien om je meer calorieën en voedingsstoffen te geven. Dit project is geweldig voor jou, vooral als je geen tijd hebt om een grote tuin te onderhouden, niet hard wilt werken of veel wilt bukken, MAAR je WEL extra voedsel wilt produceren met minimale ruimte en inspanning.

Een Quick-Setup Aquaponics-boerderij

Je zult ook ontdekken hoe je je eigen snel op te zetten aquaponics-boerderij kunt maken die vijf keer meer voedsel produceert dan gewone tuinen, geen bemesting nodig heeft en rampbestendig is, aangezien dit het systeem is dat veel bunkers hebben om binnen voedsel te produceren. Deze opstelling verbruikt slechts 8% van het water dat bij conventioneel tuinieren wordt gebruikt, omdat er niets van de grond in gaat. Het water haalt voedingsstoffen uit planten die de vissen voeden en ze sneller laten groeien, terwijl de vissen zorgen voor natuurlijke bemesting die hard nodig is voor de planten, waardoor ze bloeien. Dit systeem produceert jarenlang voedsel en is onafhankelijk van het weer omdat je het zowel binnen als buiten kunt bewaren.