Vertaal deze pagina naar:

EERSTE ZELFVOORZIENENDE WOONGEMEENSCHAP IN PORTUGAL OP EIGEN KRACHT

Een hobbitwoning is de wens van een toekomstige bewoonster.
Een hobbitwoning is de wens van een toekomstige bewoonster.

Wie helpt of doet er mee?


Ons humanitaire project (plan)

Zolang de GESARA fondsen (nog) niet vrijkomen en de ZIM dollars (nog) niet gewisseld kunnen worden, gaan wij starten met de eerste zelfvoorzienende woongemeenschap in Portugal.

Dit project gaat dan als voorbeeld dienen voor de rest van de wereld. Elke zelfvoorzienende woongemeenschap in de wereld zal aangepast worden aan de geografische ligging, het klimaat en de doelgroep van de pioniers die er willen gaan wonen en/of werken. De laatste factor zal ook bepalend zijn voor de grootte van de zelfvoorzienende woongemeenschap.

Wie of wat is Free Life World?

Free Life World biedt ondersteuning bij humane initiatieven voor de levende mens van vlees en bloed. Hierbij nemen pioniers zelf het voortouw om de transitie (overgang) naar een betere toekomst en levensomstandigheden beter en sneller te laten verlopen.

Wij zijn zelf de Creators van ons aardse bestaan!

Update 21 september 2023

Wij zijn van plan met een groep pioniers de eerste zelfvoorzienende woongemeenschap van Free Life World op eigen kracht op te starten en te realiseren in het midden van Portugal. Je kunt en mag er dan na overleg zelf eventueel ook gaan wonen.

Onze tools die we gaan gebruiken zijn onze eigen gaven, talenten, handvaardigheden, kennis, expertise, tijd, energie en aanwezige en beschikbare middelen op dat moment.

Grondstuk

Het allerbelangrijkste voor de eerste zelfvoorzienende woongemeenschap in Portugal is reeds gevonden, namelijk een stuk land van bijna 2 hectare groot. Er staan fruitbomen op en een paar oude schuren. Er is ook een waterbron aanwezig. Over de toevoer van water en elektriciteit voor het hele terrein moet nog goed worden nagedacht door de knappe koppen onder ons.

Grootte woongemeenschap

Deze woongemeenschap kan in beginsel plaats bieden aan max. 5 wooneenheden (max. 10 volwassenen met eventuele opgroeiende kinderen vanaf 12 jaar of ouder).

Door het zien van afbeeldingen ontstaan vaak ideeën, wat je wel of juist niet wil in je leven. We zullen deze pagina regelmatig updaten, omdat wij hier nu actief mee bezig zijn. Dus houdt deze pagina bij interesse in de gaten.

We gaan even brainstormen:

Wanneer we bijvoorbeeld met max. 10 volwassenen (plus eventuele kinderen) daar tijdelijk of permanent willen gaan wonen kunnen we de grond verdelen in aparte woongedeeltes, een gedeelte voor gezamenlijk gebruik waar we gezamenlijk kunnen koken en kunnen samenkomen met elkaar. Dan blijft er een lap grond over om te kunnen gebruiken om eigen groentes en fruit op te kweken, eventueel middels het aquaponics systeem en een plek om kippetjes te laten rondscharrelen voor de dagelijkse verse eieren.

Door eerst uit te gaan van een idee (praatstuk) ontstaan er vaak goede plannen. Zo gaan wij dat ook doen. Dus door eerst ideetjes op te werpen kom je er vaak achter wat men als groep wel of niet wil. In deze woongemeenschap zal eigen inbreng een belangrijk onderdeel zijn.

Welkom aan diegenen die zich hiermee verbonden voelen!

Ons project is ook bedoeld om andere pioniers op ideeën te brengen die iets soortgelijks willen gaan opzetten. Succes allen met jullie (eigen) keuzes!

Inventarisatie van pioniers

We zijn nu een inventarisatie aan het maken van de pioniers die zich reeds hebben opgegeven, die hun wensen, beschikbare tools en aangeboden middelen kenbaar hebben gemaakt. 

We gaan zijn ook actief bezig of er pioniers te vinden zijn in onze directe vriendenkring, want vele vertrouwde handen maken licht werk.

Je kunt bij interesse dit kenbaar maken middels ons aanmeldformulier

Wanneer de interesse groot genoeg is gaan we er direct een tweede project achteraan opstarten en zullen wij dat ook begeleiden waar dat nodig is. We zijn van plan om minimaal drie zelfvoorzienende woongemeenschappen in Portugal op te starten. Namelijk eentje in het Noorden, eentje in het Midden en eentje in het Zuiden van Portugal.

Wil jij jezelf in gaan zetten voor dit project?

Of heb je interesse om hieraan mee te helpen/werken, zodat je zelf een volgende zelfvoorzienende woongemeenschap kunt realiseren in de rest van de wereld? 

Vul dan het onderstaande aanmeldformulier in.

Intake gesprek

Een intake gesprek volgt alleen bij voldoende motivatie, onderbouwing en/of belangstelling. De updates zullen op deze pagina en in het Telegram kanaal van Free Life World worden gepost.

Telegram kanaal ► https://t.me/+TT12s9IYGqm1Vu0J

Tips voor je aanmelding

Wanneer jij er ook stellig van overtuigd bent dat we met onze gezamenlijke talenten, kennis, handvaardigheden en middelen iets heel moois neer kunnen gaan zetten reageer dan. Reageer niet wanneer je niet bereid bent je handen uit de mouwen te steken.

Vul zoveel mogelijk gegevens in, zodat wij een goed beeld krijgen van jou. Je bepaalt echter uiteraard geheel zelf wat je wel of niet wilt invullen in het aanmeldformulier. 

Zodra we meer nieuws hebben zullen we hiervan een nieuwe update maken.

Onze steunactie

Wij hebben een steunactie aangemaakt om middelen (gelden) in te zamelen. Wanneer wij financieel ondersteund worden kunnen wij de humanitaire projecten eerder opstarten.

We hebben reeds veel kennis en handvaardigheden in huis!

Nu de middelen nog, die gaan er zeker komen, dank alvast voor jullie ondersteuning/donatie.

https://steunactie.nl/actie/eerste-zelfvoorzienende-woongemeenschap-van-free-life-world

AANMELDFORMULIER

(Alle gegevens zullen vertrouwelijk worden behandeld)

Meer info

De levende Mens, van vlees en bloed, staat bij ons voorop!

Wij willen pioniers nu de gelegenheid geven om zich aan te melden voor ons humanitaire project "Zelfvoorzienende woongemeenschap op eigen kracht" om onze levensomstandigheden te herstellen naar een menswaardig bestaan en de levensbehoeften en middelen die wij hierbij nodig hebben (zoveel mogelijk) in eigen beheer onder te brengen.

Wij zijn sterk en krachtig wanneer we gaan samenwerken. Weet en besef goed wat wij als groep pioniers gezamenlijk kunnen doen. 

Tip: Wacht niet te lang want de tijd tikt door...

Zo God wil zal gaan geschieden, zowel in de hemel als op de aarde.

Ons plan en eerste stappen van ons project

Ons plan en onze eerste stap(pen) zullen we stap voor stap gaan uitleggen op deze pagina, zolang de GESARA fondsen (nog) niet vrij komen en de ZIM dollars (nog) niet gewisseld kunnen worden. Zodat we allemaal mee kunnen groeien en zelf het Licht gaan zien hoe het ook anders kan.

Stap 1 - Database pioniers

We zijn reeds bezig om een inventarisatie te maken middels een database van pioniers om onze kennis, talenten, handvaardigheden en middelen in kaart te brengen van de groep gelijkgestemden die ons humanitaire project "Zelfvoorzienende Woongemeenschap op eigen kracht" van Free Life World willen gaan ondersteunen.

Bijdrage / inzet

Jouw bijdrage of inzet kan bestaan uit kennis, specialisme(n), handvaardigheden en middelen. Wanneer de belangstelling en aangeboden inzet groot genoeg is gaan wij van start en gaan dan als eerste een stuk grond aankopen in Portugal en onze vlag neerzetten van onze nieuwe nederzetting. 

We zijn erg benieuwd naar de reacties en motivatie die er is binnen de groep pioniers.


Met vrije en hartelijke groeten,

Team Free Life World 🍀