Vertaal deze pagina naar:

Bezoek Black and White Friends for Life foundation in Ukunda (Kenia, Afrika)


(De informatie in dit artikel is onder voorbehoud!)

Foundation Black and White Friends for Life en het project "NOOIT MEER HONGER" zijn groeiende, wat betekent dit?Wat betekent deze groei in Kenia?

Daardoor kunnen er straks meer activiteiten ontplooid worden door de vrijwilligers die de foundation en de projecten hebben opgestart en er dagelijks mee bezig zijn.

Hun vraag aan ons is:

Of wij interesse hebben,

om met groepen van max. 15 personen,

twee weken naar Kenia te komen?

Mogelijkheid kennismaking van 2 weken.

In deze twee weken zal er uitleg worden gegeven over hun gedachtegoed, werkzaamheden en plannen voor de toekomst in Kenia. En hoe zij op een goede manier nog meer kunnen gaan betekenen voor de eigen bevolking, de pioniers van de Nieuwe Wereld en hoe het succesvolle en mooie project "NOOIT MEER HONGER" een voorbeeldfunctie kan gaan vervullen voor de rest van de wereld. Hoe het ook anders kan als dat we jarenlang gewend zijn geweest.

Indeling programma van 2 weken

In de twee weken zal er in de eerste week in Bondo (Kenia) een meeting zijn, op een geschikte locatie. Ook zal er dan een lokale safari zijn met uitleg over het leven in Kenia. De tweede week zal in het teken staan van Ukunda, de plaats waar de Black and White Friends for Life foundation is gevestigd. De school zal bezocht worden en de reeds opgestarte projecten kunnen dan ook bezocht en bekeken worden.

Wanneer hier interesse voor is horen zij dat graag!

Het mooiste is dat de mensen die op bezoek gaan ook belangstelling hebben voor de dagelijkse werkzaamheden op de projecten van de Black and White Friends for Life foundation. Dit met eigen ogen kunnen aanschouwen, hoe alles in z'n werk gaat en wat samenwerking, verbinding en het bundelen van middelen en talenten teweeg kan brengen.

Hoe ziet het programma naar Kenia eruit?

U boekt zelf een ticket van Uw eigen vertrekplaats naar Kisumu (Kenia).

Een retourticket vanaf Amsterdam naar Kisumu kost ongeveer 675 euro.

Aldaar wordt U opgehaald van het vliegveld.

Kosten vervoer (transfer)

De kosten hangen af van het aantal personen die op dat moment meereizen. Voorbeeld: bij meer dan 10 personen betaalt U 10 euro per persoon. Bij minder personen betaalt U 15 euro per persoon. U wordt naar de bestemming gebracht waar U ontvangen wordt met koffie en thee.

Kosten overnachting

Het verblijf in deze week kost 50 euro per overnachting per persoon.

De prijs is inclusief ontbijt, lunch en avondeten.

Dagtrips

Er zijn 2 dagtrips mogelijk in deze week, voor wie interesse heeft, dit op vrijwillige basis. De kosten daarvoor is afhankelijk van het aantal personen wat er op die dag mee gaan. Tot 5 personen kost de dagtrip 25 euro per persoon. Met meerdere personen betaalt U 15 euro per persoon. Tijdens deze dagtrips wordt verteld hoe zij leven en werken in Afrika en wat de toekomstplannen zijn. U maakt ook kennis met de lokale bevolking.

Na de eerste week in Kisumu vliegt U naar Mombasa.

De vliegtickets (retour) variëren in prijs, maar zal dan ongeveer 120 euro bedragen. U wordt in Mombassa opgehaald van het vliegveld en wordt naar Ukunda gebracht. Kosten transfer per persoon 15 euro. Daar verblijft U op een luxer verblijf. Kosten voor een overnachting met ontbijt is 35 euro. Dit is zonder lunch en avondeten, omdat dit daar door Uzelf afgerekend dient te worden.

In de tweede week heeft U tijd om de projecten van de Black and White Friends for Life Foundation te bezoeken en hun school. Er zal ook tijd zijn om in de laatste week te genieten van het mooie strand in Diani. U wordt ook netjes weer teruggebracht naar het vliegveld in Mombassa. De kosten zullen dan ook rond de 15 euro liggen.

Kostenplaatje:

Als U aan de beide dagtrips in de eerste week meedoet zijn de kosten voor de eerste en tweede week tezamen met het vliegticket naar Mombassa per persoon circa 815 euro. De tweede week ligt verder qua kosten (middag- en avondeten en verder vertier) in Uw eigen handen.

Globale berekening totale reis- en verblijfskosten in Kenia.

350 (7x50) + 20 (2x10) + 50 (2x25) + 120 + 30 (2x15) + 245 (7x35) = 815 euro.

Een retourticket van Amsterdam naar Kisumu (Kenia) kost circa 665 euro.

Kosten totaal voor deze twee weken zijn circa 1.480 euro.

(Excl. eigen verteer en vertier in de tweede week).

We houden als richting en totale budget voor deze reis circa 1.750 tot 2.000 euro aan.

Kaart Kenia

Hoe deze twee weken er ongeveer uit kunnen gaan zien kunt U bekijken in de onderstaande video.


Veel kijkplezier!